“A challenge for those who go. A dream for those who stay behind.”

Thierry Sabine (Paris-Dakar Rally founder)

 

 

HISTORIE

HOE HET BEGON...
 

Sinds in 1978 de eerste Parijs-Dakar rally werd gereden zijn er initiatieven ontstaan die deze magische ervaring bereikbaar maakten voor een groter publiek. 'Le Dakar' is inmiddels via Zuid Amerika naar het Midden-Oosten verhuisd. Maar de route via Marokko, West Sahara, Mauritanië en Senegal blijft tot  verbeelding spreken.

Le Dakar is kostbaar en van hoog technisch en tactisch niveau, niet echt toegankelijk voor iedereen. De barrel en challenge-initiatieven zijn toegankelijker, gericht op de reis en de beleving en ook vaak gekoppeld aan een goed doel.

Zo zijn er onder anderen de Plymouth-Dakar Challenge (sinds 2003), Amsterdam-Dakar Challenge (sinds 2004), Antwerp-Banjul Challenge (sinds 2006), Wheels-for-Africa (sinds 2006), Dresden-Dakar-Banjul Challenge (sinds 2010) en Rotary Challenge (sinds 2016) die vanuit verschillende hoeken uit Europa naar Dakar/Banjul rijden.

In 2022 komt daar de X-Ray Challenge bij. Het verschil met de andere Challenges, is dat wij éénmalig, geheel non profit deze tocht organiseren om 150.000 euro bijeen te brengen voor een röntgenapparaat voor het Lamin Health Center in The Gambia. Een aantal mensen heeft via de Stichting Humanitaire Hulp Gambia (SHHG) de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat een Challenge een mooie methode hiervoor is.

Bij de SHHG zit jarenlange ervaring in ondersteuning en organisatie van Challenge- en fundraise activiteiten. Daarnaast beschikt de SHHG over een netwerk van vrienden die zich hier graag sterk voor maken en hun tijd, energie en kennis hier in willen steken. Het concept is dan ook een speciale Challenge met nieuwe routes, uitgebreide informatie en bijzondere bestemmingen.

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op via het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk proberen te reageren.