een röntgenapparaat voor het lamin health Center

Hoe zijn de Stichting Humanitaire Hulp Gambia (SHHG) en het Lamin Health Center (LHC) met elkaar verbonden?

In de loop van 2019 kwam de stichting in contact met het Health Center in het dorp Lamin in Gambia. Tijdens bijeenkomsten kwam de vraag naar voren of er mogelijkheden zijn om het ziekenhuis onder te brengen in de NGO (NoA27). Hierdoor kan er een heldere juridische basis gerealiseerd worden. Daarnaast kan ziekenhuis gebruik maken van de bekendheid van de NGO, zowel lokaal als internationaal.

Een van de knelpunten van het 5 jaren beleidsplan LHC was dat er geen röntgenapparaat is. Dit is noodzakelijk bij het diagnosticeren van veel vookomende aandoeningen o.a. als gevolg van infectieziekten. Een röntgenapparaat, geschikt voor gebruik in Afrika is een enorme aanschaf maar betekend heel erg veel in de verbetering van de zorg.

Het Health Center verzocht de de mogelijkheden voor een voorgenoemd apparaat te onderzoeken. De bestuursleden, hebben ervaring met de Challenges. Eerst als deelnemers daarna in de organisatie en uitvoering. Los van de ondersteuning van de organisatie in Nederland. Arthur verzorgde in west Afrika de aankomst van de Challenge. Het verblijf van de deelnemers, de veiling van de voertuigen en de PR. Daarnaast regelde hij de uitbetalingen aan de projecten. Daarnaast organiseerde hij dat de deelnemers de projecten konden bezoeken.

De keuze om deze X-Ray Challenge tbv het Lamin Health Center te organiseren was dan ook een voor de hand liggende. Het team heeft een historie met de SHHG en is hierdoor gedreven dit project tot een succes te maken. Mocht je interesse hebben om hier actief aan bij te dragen meld je dan via het contactformulier.

Image
Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op via het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk proberen te reageren.