meer Practische auto info

Budget:
De leeftijd
van een auto is niet persé bepalend voor de prijs. Sommige auto’s van 15 jaar oud kunnen nog jaren mee in Afrika. Bijvoorbeeld auto’s die hier veel wegenbelasting kosten en/of die niet meer in de stedelijke zones mogen komen. Er zijn echter ook auto’s waar ze niks tot weinig mee kunnen omdat er computertechniek in zit of simpelweg omdat ze te onbekend zijn in Afrika. Op de pagina "welke auto' lees je meer info. Lees op de pagina "hoe kom ik aan geld' hoe je je auto kunt laten sponsoren, deze is namelijk voor het goede doel! 

Diesel of Benzine?
Benzine
kan in Afrika van wisselende kwaliteit zijn. Diesel is goedkoop en minder storingsgevoelig en daardoor ook gewilder in Afrika. Als je een benzinemotor hebt heb je met de huidige benzine injec-tiesystemen minder kans op vervuiling door stof en zand dan vroeger dus beide opties kunnen. Wij kiezen zelf meestal voor Diesel. Niet in de laatste plaats omdat het je honderden euro's scheelt in je reis.

Luxe 
Alles wat je aan luxe aan je auto hebt kan kapot gaan. Electrische ramen, leuk.
Handig om toch een slingertje te hebben. Een automaat rijdt heerlijk maar een schakelbak is toegankelijker om te repareren. Ooit weleens een automaat aan moeten duwen bij een haperende startmotor of lege accu? Dan weet je genoeg 😉 Airco is lekker onderweg. Kapot in Gambia, wordt die meestal niet meer gerepareerd. Conclusie: alles kan kapot, zonder overleef je het ook wel.

Image

Tenaamstelling
Zorg dat je voertuig op jouw naam staat. Dat is de beste manier om problemen te voor-komen met het uit- en invoeren van je auto.

Grijs kenteken
Handig! minder wegenbelasting (als je een
BTW nummer hebt) en veel meer ruimte onderweg! Alleen jammer dat ze in Afrika die bank wel graag willen hebben dus is je auto minder gewild dan die met een bank. Oplossing: een originele bank meenemen zodat die ter plaatse gemonteerd kan worden. Brengt die auto zo 10.000 Dalassi mee op! 

Leuker kunnen we het niet maken!
Als je een auto gekocht hebt kun je die schorsen bij de wegenbelasting. Dat scheelt je enorm veel geld wat je beter kunt gebruiken voor je reis. Je moet de auto dan parkeren op eigen terrein.
 (meer info Belastingdienst; een voertuig schorsen).

Nog vragen?
N
eem contact met ons op en we kijken hoe we je persoonlijk advies kunnen geven! 

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op via het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk proberen te reageren.