sponsoring!

Het röntgenapparaat geschikt voor het Lamin Health Center is een apparaat op zonnepanelen en speciaal ontwikkeld voor gebruik in Afrika. Het kost inclusief transport, instalatie en training 150.000,- euro. Dat is nogal wat. 

We hopen dat we het grootste deel bijeen gaan brengen door de verkoop van onze challenge  auto’s en motoren op de veiling in Gambia. Een 'goeie' auto zal tussen de 2000 en 4000 euro kosten en zal ongeveer hetzelfde gaan opbrengen! Omdat we rijden voor een goed doel kan je deze aanschaf laten sponsoren!

Het gaat er ons om dat er zoveel mogelijk goeie auto’s geveild gaan worden. Je kan ook (een deel van) je reis laten sponsoren. Die reis is tenslotte nodig om jouw auto naar Gambia te brengen. 

Ben je student en mocht je  stage willen  lopen of vrijwilligerswerk willen doen dan zou je zelfs dit kunnen koppelen aan je rit naar Gambia. Het Lamin Health Center heeft stage- en vrijwilligerswerk en woonruimte beschikbaar.

Natuurlijk kun je ook direct (laten) doneren via de Stichting Humantaire Hulp Gambia onder vermelding van: X-Ray Challenge. NL 87 ABNA 0506645320 (De Stichting Humanitaire Hulp Gambia, ANBI nr. 40787, KvK nr. 41226966).  Deze donaties zullen direct ten bate van het röntgenapparaat komen. Wij kunnen deze donaties via website en social media publiceren. 

Elders op de site vind je meer informatie over sponsorgeld en hoe je de belanstingdienst mee kunt laten betalen. Als je dit ingewikkeld vindt neem je gewoon contact met ons op voor meer uitleg.

Wie kan jou sponsoren? Verzin het maar! Je familie, vrienden of buren, mensen uit je dorp. Je collega’s of je klasgenoten. Je social media contacten, eigenlijk iedereen die je kent. Maar ook organisaties zoals je werkgever, de sportvereniging, de club waar je lid van bent. Kerk, Gemeenteraad, Rode Kruis, je opleiding. Scroll maar eens een keer door je contacten heen dan kom je vanzelf op ideeën.  

Hoe kan je jezelf laten sponsoren.

Het begin bij je vrienden en familie. Het hoeven geen megabedragen te zijn, waar je om vraagt, hè. Eén consult bij het Lamin Health Center kost omgerekend 1,20 euro. Voor 6 euro kunnen er dus al 5 mensen geholpen worden. Alle beetjes helpen dus. 

Ideeën; doe een oproep op social media. Ga collecteren, Start een crowdfunding actie. (bijvoorbeeld via whydonate.nl) Organiseer een benefiet evenement of een sponsorloop. Verkoop kleinigheidjes, stekjes, cupcakes, maak waxinelichthoudertjes van lege glazen potjes etc etc. Of bak oliebollen. 

Organiseer een garagesale of ga op de rommelmarkt staan. Doe een heitje voor een karweitje of haal legen flessen op voor statiegeld. Organiseer een wandel- of fietstocht tegen inschrijfgeld. Je kunt etentjes organiseren waarbij jijzelf en je vrienden of familie koken. Verkoop stickerruimte op je auto aan donateurs. Organiseer een loterij of een veiling van zoldervondsten (let op voor evt vergunningenplicht). Vraag een bijdrage ipv (verjaardags)cadeau’s. Organiseer een veiling waar je ‘belevenissen verkoopt, een nachtje logeren in de lokale B&B bijvoorbeeld of een uitstapje. Duik het internet op voor ideeën of stuur ons een bericht, dan kunnen we meedenken.

Promotie van je evenement, je actie en/of je reis. Bel de lokale krant voor een stukje over je doel en je trip. Via Social media. Maak een podcast of filmpje. Op de site is een sponsorbrief te downloaden die je kan gebruiken. 

Sponsoring in de vorm van je ‘uitrusting’ Bijvoorbeeld korting op de auto van het autobedrijf, jerrycans, brandstof, een roofrack, reservebanden, etc. 

Wat wij voor je (kunnen) doen. We hebben wijnetiketten die je zelf op (volle) wijnlfessen kunt plakken. Als je een doos van 6 flessen van ±4 euro per fles koopt en je verkoopt ze met etiket weer voor ±10 euro per fles heb je 36 euro in de pocket.  

Vergeet niet te vertellen tegen ondernemers die je sponsoren dat giften aftrekbaar zijn van de belasting. Onze stichting kan voor verklaringen zorgen die de gever kan overleggen bij zijn/haar belastingaangifte.